úterý 8. února 2011

Příslušenství, které potřebujete pro krejčovství.№1

Rozhodli jste se zvladnout umeni vytvaret veci z tkaniny, nebo jednoduseji - siti. Vkrejcovske dilne nejruznejsi potrebne udaje. Podivejme se, co budeme potrebovat.

Jehly
Jehly pro rucni siti.
Jehla je zvolen v zavislosti na prize a tkaniny. To musi samozrejme splnit. Tenci a lehci latky, musi byt tenci a ostrejsi jehly. Vetsina jehly jsou pocitany podle dvou ruznych meritcich - bud 1 do 15 nebo 13 do 26. V kazdem meritku, cim mensi cislo, tim delsi a tlustsi jehlou. Nektere tipy mit zaoblene konce, pro praci s pleteninou.
Takzvany platiny jehla z nerez oceli a pokryte tenkou vrstvou platiny pro snizeni treni pri pruchodu textilie. Tyto jehly snizit cas siti a nepristupny oleje a kyselin, takze se nemusite opustit skvrny. Prestoze jehly jakehokoli typu muze byt pokryt vrstvou platiny, nejpopularnejsi stredni-klizil jehel pro siti a latani.
1)Sharp jehly, stredni delky s malym okem vhodny pro vsechny druhy siti. Velikosti: 1 az 12. 
2) prumerna delka jehly, pouzite pro dily a stehy. Tyto jehly jsou kratke, s malym zaoblene oko. Velikosti: 1 az 12. 
3) jehly se zakulacenymi spickami jsou urceny pro vsechny typy sicich pletenin.Zvlastni hrot jehly muze proniknout mezi smyckami z upletu. Velikosti: 1 az 10. 
4) jehly pro klobouky damy 'se pouzivaji pro basting, provadet montaz a siti klobouku.Jsou to dlouhe a tenke, s malym zaoblenymi oko. Velikosti: 1 az 10 a od 15 do 18 let.
5) Jehly pro tenili (tkaniny s vlasem) se doporucuje pro vysivka na velmi huste tkaniny.Oni jsou kratke a silne, s velkym okem a ostrou spickou. Velikosti: 13 - 24. 
6) jehly pro dekoracni latky pouzivane pro vysivky na volne tkane. Tento - kratky jehla s tupym hrotem a velke oko, kde si muzete vdet vlakno nekolika dodatky. Doporuceno pro vyuku deti siti. Velikosti: 13 - 26. 
7) lataci jehly. V takovem jehla muze byt vdet vice vlaken pro latani nebo hedvabi.Jehla je dlouha, takze pokud jste latat diry, muzete chytit ji najednou z obou stran. Tyto jehly jsou drsne, s velkym okem. Velikosti: 1 az 9 a 14 - 18.


Prislusenstvi, ktere potrebujete pro krejcovstvi.№1
Jehly pro zrakově postižené mají dvě oka. Chcete-li být se závitem na jehlu, nit tlačit dohorního ucha. Velikosti: 4 - 8.




Jehly pro šití, jsou střední délky, s dlouhými oválné oko, ve které procházejí několikapramenů z hedvábí. Velikosti: 1 až 10.

Jehly na kůži, semiš a syntetické imitace kůže - s trojúhelníkovou špičkou. Velikosti: 1 až 8.

Jehly pro zavěšování korálky nebo malé perly - dlouhé a tenké, s malým kulatým okem.Rozměry:10 až 15.



Jehly pro dekorační látky použité v čalounění. Oni jsou zakřivené nebo rovné, s velkýmokem, které lze snadno projít silnou nití.
 Zakřivené jehly jsou 5 až 20,5 cm rovný - 10 - 40,5 cm.



Jehly pro panenky jsou zvyklí pracovat s hadrovou panenkou. Tam jsou středně dlouhés dlouhým okem. Délka 9 až 15 cm.













Žádné komentáře:

Okomentovat